Recept zoekresultatenButternutsoep en slagroom met basilicum
Delhaize logo
  • Butternutsoep en slagroom met basilicumB

Butternutsoep en slagroom met basilicum

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Recepten voor elke dag
Voorgerecht
Butternutsoep en slagroom met basilicumB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 butternut (pompoen)
  • 2 uien
  • 4 el olijfolie
  • 1,2 l water
  • 1 kruidentuiltje
  • peper en zout
  • 2 dl room
  • enkele basilicumblaadjes

Begin met koken

  1. Fruit gedurende 2 min. de butternut (ongeschild, ontpit en in blokjes gesneden), gehakte uien en olijfolie. Voeg water toe samen met kruidentuiltje, zout en peper. Laat 20 min. pruttelen en mix.
  2. Klop de room stijf en kruid met peper en zout. Vorm quenelles met de room. Werk de soep mee af met de quenelles en werk af met enkele blaadjes basilicum.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 223; energie (kCal): 54; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 1,7; suikers (g): 1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 0,6; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 362,77
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Recepten voor elke dag
Diner
Herfst
Voorgerecht
  • Butternutsoep en slagroom met basilicumB