Recept zoekresultatenButternutgratin carbonara
Delhaize logo
  • Butternutgratin carbonaraB

Butternutgratin carbonara

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Butternutgratin carbonaraB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 butternutpompoen
  • 2 ajuinen
  • 200 g spekblokjes
  • 50 g pompoenpitten
  • 25 cl verse room
  • 6 eieren
  • geraspte parmezaan
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • tijm

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Butternut Pompoen | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Droge uien | Verpakt
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
  • Spekblokjes
    200 gr
    11,95 €/kg
    €2,39
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bruin de spekjes in een pan zonder olie en laat ze uitlekken wanneer ze goudbruin zijn. Hou het braadvet bij.
    2. Snij de butternutpompoen in blokjes van ongeveer een cm groot. Laat ze stoven in de pan met het vet van de spekjes en de voorgesneden uien. Kruid met zout, peper en tijm en voeg de pompoenzaadjes toe.
    3. Doe de spekjes terug bij het geheel, meng en giet in een ovenschotel.
    4. Doe de room en de volledige eieren in een mengkom. Klop goed op en kruid. Giet over de pompoenblokjes en bestrooi daarna met de parmezaanse kaas. Schuif 20 minuutjes in de oven en serveer.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 558; energie (kCal): 134; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 705,11
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Butternutgratin carbonaraB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Butternut Pompoen | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Droge uien | Verpakt
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
  • Spekblokjes
    200 gr
    11,95 €/kg
    €2,39
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98