Burrito’s met chili
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g gepelde steak
- zout
- peper
- verse koriander
- 5 eetlepels taco kruidenmix (in zakje)
- 500 g Griekse yoghurt
- 150 g geraspte cheddar
- 1 avocado
- 4 slakropje little gem
- 400 g gepelde tomaten in blokjes
- 240 g rode bonen (uitgelekt gewicht)
- 8 torti’wrap
- 3 eetlepels olijfolie
- 10 cl water
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010081100543000000
S2015020600015550000
F2012022700154500000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Snij de steaks in fijne reepjes en bak ze in de olie in een sauteuse op vrij hoog vuur. Voeg, wanneer ze goudbruin gebakken zijn, de taco kruidenmix toe, roer 1 min, doe er dan de tomaten bij. Giet het water in het lege blik, schud even, giet dan in de sauteuse. Laat 10 min sudderen op heel zacht vuur.
- Schep intussen de yoghurt in een kommetje en kruid met peper en zout. Spoel de slakropjes. Ontpit en snij de avocado in schijfjes. Doe de cheddar in een kommetje.
- Giet de rode bonen af in een vergiet en spoel ze grondig onder koud water. Doe ze bij in de sauteuse en laat alles nog 5 min op een heel zacht vuurtje sudderen. Breng op smaak met peper en zout en voeg de gehakte koriander toe.
- Verwarm de torti’wraps tussen 2 borden in de microgolfoven gedurende 2 min.
- Serveer alle ingrediënten apart op tafel zodat iedereen naar eigen smaak zijn burrito’s kan bereiden.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 551; energie (kCal): 132; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 10; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 1046,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Diner
Andere
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010081100543000000
S2015020600015550000
F2012022700154500000
Laad nog 4 producten