Recept zoekresultatenBurgers van zalmforel op Libanese wijze
Delhaize logo
  • Burgers van zalmforel op Libanese wijzeA

Burgers van zalmforel op Libanese wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Burgers van zalmforel op Libanese wijzeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 porties Fjordse zalmforelfilets van 125 g
  • 8 grote plak gegrilde aubergine (diepvries of huisgemaakt)
  • 2 dikke tomaat
  • 200 g Libanese hummus
  • 4 x een klein handvol spinazieblaadjes
  • 4 meergranen bagnatbroodje
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 citroen
  • peper en zout
  • 1 afgestreken koffielepel sumak

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fjord Zalmforelfilet
    +/- 233 gr
    +/-27,25€/kg
    +/-€6,35
  • Aubergine | 1Stuk
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
    Afhaling vanaf 14/01
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Hummus Libanese
    200 gr
    10,00 €/kg
    €2,00
    Afhaling vanaf 14/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: Bereidings- + baktijd: 15 min

    1. Neem de zalmforelfilets 30 min op voorhand uit de koelkast, zodat je ze perfect kan bakken.
    2. Snij de tomaten in plakjes. Snij de bagnatbroodjes middendoor en gril ze lichtjes. Verwarm de aubergineplakken.
    3. Verhit intussen een antikleefpan (of een grill) zonder vetstof. Leg de met olijfolie ingesmeerde forelstukken (bolle kant naar onder) in de hete pan en gril ze 1 min op hoog vuur. Draai ze om, verlaag het vuur tot het minimum, bestrooi ze met sumak en laat ze nog 2 min bakken.
    4. Smeer een laagje hummus op het onderste deel van de broodjes. Leg er de plakjes tomaten en aubergines op, de met een scheutje citroensap overgoten zalmforelstukken en de spinazieblaadjes. Plaats de bovenste helften van de broodjes er bovenop en serveer meteen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 745; energie (kCal): 178; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 14,6; suikers (g): 2,1; vezels (g): 3; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 805,45
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Burgers van zalmforel op Libanese wijzeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fjord Zalmforelfilet
    +/- 233 gr
    +/-27,25€/kg
    +/-€6,35
  • Aubergine | 1Stuk
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
    Afhaling vanaf 14/01
  • Tomaten | 6Stukken
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Hummus Libanese
    200 gr
    10,00 €/kg
    €2,00
    Afhaling vanaf 14/01