Recept zoekresultatenBuddha bowl met tofoe
Delhaize logo
  • Buddha bowl met tofoe

Buddha bowl met tofoe

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Buddha bowl met tofoe

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 5 cm gember
  • 5 cl sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 120 g groene linzen
  • 120 g quinoa
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 citroen
  • 2 appels
  • 100 g rucola
  • 1/2 bussel radijzen
  • 1/2 rode peper
  • 1 el zwarte sesamzaadjes
  • peper en zout
  • 250 g biotofu
  • 500 g gekookte rode bieten
  • 1 el zuivere sesamolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode radijzen | Bussel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F2004122800318830000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Notensla | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
    F2016041400307460000
  • Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    850 gr
    4,06 €/kg
    €3,45
    F2021060800081980000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min. + 2u weektijd

    1. Snijd de tofoe in 4 en laat hem 2 u marineren met de sojasaus, de sesamolie, het sap van 1⁄2 citroen, de ontpitte en fijngehakte rode peper, de gesnipperde lente-uitjes (wit + malse groen), de sesamzaadjes en het sap van de geraspte en geperste gember.
    2. Bedek de linzen met koud water, breng aan de kook en laat 20 à 25 min. pruttelen. Giet af en spoel met koud water. Meng ze met 1 el olijfolie, peper en zout.
    3. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Spoel hem met koud water, laat hem goed uitlekken en voeg 1 el olijfolie toe. Kruid met peper en zout.
    4. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Stoom ze 10 min. Laat afkoelen.
    5. Doe de stukken tofoe met de helft van hun marinade in een braadpan. Verwarm zachtjes, tot de marinade volledig is ingekookt.
    6. Snijd de rode bieten in blokjes en de appelen in fijne plakjes. Besprenkel ze met citroen. Snijd de radijzen in 2.
    7. Verdeel alle ingrediënten (ook de rucola) over 4 brede kommen of diepe borden en serveer. Geef er de rest van de marinade apart bij als dressing.

    Kooktip

    Tofoe kun je best altijd laten marineren om er zoveel mogelijk smaak aan te geven.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • Buddha bowl met tofoe

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode radijzen | Bussel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F2004122800318830000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Notensla | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
    F2016041400307460000
  • Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    850 gr
    4,06 €/kg
    €3,45
    F2021060800081980000