Recept zoekresultatenBrusselse wafel met aardbeien, frambozenmeringues en slagroom
Delhaize logo
  • Brusselse wafel met aardbeien, frambozenmeringues en slagroomD

Brusselse wafel met aardbeien, frambozenmeringues en slagroom

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Dessert
Brusselse wafel met aardbeien, frambozenmeringues en slagroomD

Ingrediënten voor 10 Porties

10 Porties
  • 3 ei (voor de wafels)
  • 375 g bloem (voor de wafels)
  • 15 g droge gist (voor de wafels)
  • 3,8 dl melk (voor de wafels)
  • 10 g kristalsuiker (voor de wafels)
  • 130 g boter (voor de wafels)
  • 1 snufje zout (voor de wafels)
  • 500 g aardbeien (voor de garnituur)
  • 1 dl frambozencoulis (voor de garnituur)
  • 1 zakje frambozenmeringues Tarte à Moi (50 g) (voor de garnituur)
  • 2,5 dl room (voor de garnituur)
  • 3 el bloemsuiker (voor de garnituur)
  • 5 takjes fijne basilicum (voor de garnituur)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Melk | Half Volle | Belgische
    6 x 1 l
    1,09 €/l
    €6,54
  • Margarine | Bakken en braden | 78% v.g.
    500 gr
    3,30 €/kg
    €1,65
    Afhaling vanaf 27/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. (+ 1 u rusttijd)

    1. Meng de gist en de suiker met de lauwe melk en laat 5 min. rusten. Doe de bloem in een slakom, maak een putje in het midden en giet er de eidooiers in (houd de eiwitten apart). Voeg 100 g gesmolten boter toe en giet er de melk met de gist bij. Meng, bedek met een doek laat 1 u op kamertemperatuur rusten.
    2. Klop de eiwitten met het zout tot schuim en roer ze in 2 keer onder het deeg. Bak je wafels zoals gewoonlijk en smeer het wafelijzer tussen elke bakbeurt in met gesmolten boter.
    3. Snijd intussen de aardbeien in stukken. Stamp de meringues fijn. Klop de room stijf met 1 el bloemsuiker. Beleg de wafels net voor het opdienen met de 3 garnituren, bestuif ze met bloemsuiker, besprenkel ze met een beetje frambozencoulis en werk ze af met basilicum.

    Tip: Bewaar de wafels in een luchtdichte pot of in een diepvrieszakje en warm ze kort op in een broodrooster of in het wafelijzer.

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: 407 kCal • Koolhydraten: 43 g • Vetten: 22 g • Eiwitten: 9 g • Vezels: 2 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Dessert
    • Brusselse wafel met aardbeien, frambozenmeringues en slagroomD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Melk | Half Volle | Belgische
    6 x 1 l
    1,09 €/l
    €6,54
  • Margarine | Bakken en braden | 78% v.g.
    500 gr
    3,30 €/kg
    €1,65
    Afhaling vanaf 27/01