Bruschetta op Brabantse wijze
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 16 Porties
- 1 ciabatta
- 3 lente-uitjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper van de molen
- 50 g pesto
- 1/2 bosje radijsjes
- 250 g ricotta
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2016110800201400000
F2010092300314640000
F2015021700265000000
F2004122800318830000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min
- Verwarm de ovengrill voor en neem er het ovenrooster uit.
- Snij de ciabatta schuin in 16 sneetjes. Smeer ze lichtjes in met olijfolie en leg ze op het ovenrooster. Bak ze in korte tijd goudbruin onder de grill. Laat ze vervolgens afkoelen op het rooster.
- Snij de radijsjes in plakjes en snipper de uitjes fijn.
- Besmeer de bruschetta met een fijn laagje pesto, bedek vervolgens met ricotta.
- Voeg de plakjes radijzen toe, de uitjes en peper.
- Serveer tamelijk snel zodat het brood knapperig blijft.
Kooktip
Je kunt de ciabatta vooraf roosteren, maar besmeer de toasts pas op het laatste moment, anders worden ze zacht. Dit gerecht moet heel koel worden geserveerd. Haal de mascarpone en de pesto dus pas op het laatste moment uit de koelkast.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 573; energie (kCal): 137; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 13; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 87,34
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2016110800201400000
F2010092300314640000
F2015021700265000000
F2004122800318830000
Laad nog 3 producten