Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBrownies met intense chocoladesmaak
Delhaize logo
 • Brownies met intense chocoladesmaakE

Brownies met intense chocoladesmaak

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Dessert
Brownies met intense chocoladesmaakE

Ingrediënten voor 16 Porties

16 Porties
 • 60 g zelfrijzende bloem
 • 150 g boter
 • 200 g pure chocolade
 • 125 g fijne suiker
 • 4 eieren op kampertemperatuur
 • 1 snuifje zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + baktijd 25 min

 1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
 2. Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm heel zachtjes. Voeg de gehakte chocolade toe en laat op zacht vuur smelten. Neem van het vuur wanneer alles gesmolten is en laat 2 minuten staan. Meng tot een heel gladde bereiding.
 3. Voeg de bloem toe, de suiker, het snuifje zout en de eierdooiers. Meng goed.
 4. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder de bereiding.
 5. Stort het beslag in een kleine, vierkante, met bakpapier beklede vorm en laat 25 minuten in de oven bakken. Laat in de vorm afkoelen.
 6. Snij het gebak in 16 vierkantjes en serveer ze in papieren cakevormpjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1756; energie (kCal): 422; vetten (g): 27,4; verzadigde vetten (g): 16,6; koolhydraten (g): 37,4; suikers (g): 30,4; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 193,91
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • Brownies met intense chocoladesmaakE