Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBrownies met Braziliaanse noten
Delhaize logo
 • Brownies met Braziliaanse notenD

Brownies met Braziliaanse noten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Brownies met Braziliaanse notenD

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
 • 6 eieren
 • 300 g pure Fair Trade chocolade
 • 200 g Fair Trade Braziliaanse noten
 • 180 g Fair Trade witte rietsuiker
 • 225 g boter
 • 90 g zelfrijzende bloem
 • 1 snuifje zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. bereidingstijd + 25 min. baktijd

 1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
 2. Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot, leg er de gehakte chocolade bovenop en laat op heel zacht vuur smelten. Neem de pot van het vuur wanneer er nog slechts enkele stukjes overblijven. Laat 1 min. rusten en roer dan tot de bereiding goed glad is.
 3. Doe, nog altijd van het vuur, de suiker, de bloem en het zout bij in de kookpot. Meng en voeg dan de eieren één voor één toe, al roerend met de garde.
 4. Giet het beslag in een met bakpapier beklede, rechthoekige bakvorm (32 x 22 cm). Hak de noten grof en bedek er het beslag mee. Laat 25 min. in de oven bakken.
 5. Laat in de vorm volledig afkoelen. Haal uit de vorm en snij in vierkante stukjes. Serveer de brownies eventueel in papieren vormpjes.
 6. Weet dat, wanneer je het geduld hebt om te wachten, de brownies nog lekkerder zijn wanneer je het gebak pas ‘s anderendaags versnijdt!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1950; energie (kCal): 470; vetten (g): 35,7; verzadigde vetten (g): 17,6; koolhydraten (g): 27,8; suikers (g): 21,4; vezels (g): 4; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 253,66
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • Brownies met Braziliaanse notenD