Recept zoekresultatenBrochettes van zwarte pens met ananas
Delhaize logo
  • Brochettes van zwarte pens met ananasD

Brochettes van zwarte pens met ananas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Brochettes van zwarte pens met ananasD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 2 mespunten gemalen piment
  • 400 g vruchtvlees van een verse ananas
  • zout, zwarte peper van de molen
  • 500 g zwarte pensen

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op stand 7 (210°C).
  2. Haal het vel van de pensen en snij ze in 16 dikke schijven.
  3. Snij het ananasvlees in 16 blokjes. Spies de stukjes ananas en pens afwisselend op 4 brochettes.
  4. Vermeng de olie, de ciderazijn en het piment. Bestrijk de brochettes met het mengsel.
  5. Laat 15 min. kleuren in een hete oven.

Kooktip

Lekker met een creoolse rijst of een puree van zoete aardappelen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 738; energie (kCal): 178; vetten (g): 12,7; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 4,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 348,52
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Lunch
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Brochettes van zwarte pens met ananasD