Brochettes van tijgergarnalen met bresaola
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht


Ingrediënten voor 4 Porties
- 16 tijgergarnalen (diepvries)
- 70 g bresaola
- 2 limoenen
- 2 eetlepels olijfolie
- 20 g basilicumblaadjes
- 1 eetlepel 'Scampi Mix' Market Fresh
- satéstokjes of spiesen
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 10 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op 160°C. Laat de tijgergarnalen ontdooien.
- Pel de tijgergarnalen, maar laat de kop en de staart eraan. Kruid ze met de ‘Scampi Mix’-kruiden.
- Snijd de limoenen in partjes.
- Leg 2 basilicumblaadjes op elke tijgergarnaal en wikkel er een sneetje bresaola rond.
- Bak de tijgergarnalen enkele minuten in de olijfolie en bak ze 10 min. verder in de oven.
- Rijg de tijgergarnalen voorzichtig op de spiesen en wissel af met de limoenpartjes.
Kooktip
- Bak eerst de kant waar de bresaolaranden over elkaar gerold zijn. Zo valt het rolletje niet open tijdens het bakken.
- Als de brochette te groot is voor je pan, korst de garnalen dan eerst aan in de pan, rijg op de spiesen en laat verder garen in de oven.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 502; energie (kCal): 120; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 0,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 13,4; zout (g): 1,8. Energie (kcal/portie): 151,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Zomer
Hoofdgerecht