Recept zoekresultatenBrochettes van scampi’s met mango en kokosmelk
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:51
    C
  • Brochettes van scampi’s met mango en kokosmelk

Brochettes van scampi’s met mango en kokosmelk

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Barbecue,Buiten eten
Hoofdgerecht
Brochettes van scampi’s met mango en kokosmelkC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 kl kurkuma
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 koffielepels geraspte limoenzeste
  • 1 stuk verse gemberwortel
  • 40 cl kokosmelk
  • 1 mango, niet te rijp
  • 500 g diepgevroren garnaalstaarten (maat 21/25)
  • 1,5 rode pepers
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd (+ 30 min. marineren) + 5 min.

  1. Pel de scampi’s (vooraf ontdooid), maar laat er het laatste stukje schaal en de staart aan.
  2. Rasp de gember in een schaal, voeg de fijngehakte rode chilipeper(s) toe, de geraspte limoenzeste, de kurkuma, de vissaus en de kokosmelk. Meng het geheel en voeg dan de scampi’s toe. Dompel ze goed onder in de marinade, dek af en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
  3. Snij het vruchtvlees van de mango in dikke blokjes.
  4. Indien de marinade in de koelkast te fel gestold is, laat alles dan wat lauw worden zodat je de scampi’s makkelijk kan doen uitlekken. Steek ze, afwisselend met de mangoblokjes, op prikkers. Smeer ze in met olie en laat ze in een grote grillpan roosteren.
  5. Giet ondertussen de marinade in een steelpan en laat op zacht vuur pruttelen. Kruid af.
  6. Serveer de brochettes met de warme saus, rijstnoedels en een gemengde salade van komkommer, tomaten en sojascheuten.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 495; energie (kCal): 119; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 5,2; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 3,1; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 395,56
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Barbecue,Buiten eten
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -00:51
    C
  • Brochettes van scampi’s met mango en kokosmelk