Recept zoekresultatenBrochettes van konijn met pruimen en spek
Delhaize logo
  • Brochettes van konijn met pruimen en spekB

Brochettes van konijn met pruimen en spek

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Barbecue
Hoofdgerecht
Brochettes van konijn met pruimen en spekB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g konijnfilets
  • 125 g ontbijtspek
  • 125 g ontpitte pruimen
  • 15 cl droge witte wijn
  • 1 ui
  • enkele takjes verse rozemarijn (voor de marinade)
  • 1 eetlepel mosterd (voor de marinade)
  • 2 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • peper, zout
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Konijnenfilet | Park
    +/- 300 gr
    +/-22,35€/kg
    +/-€6,71
  • Ontbijtspek | Maxi pack
    350 gr
    13,69 €/kg
    €4,79
  • Droge vruchten | Pruimen | Ontpit
    250 gr
    8,76 €/kg
    €2,19
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min + 30 min marineren

    1. Snij de konijnfilets in grote blokjes, meng ze in een schaal met de wijn, de gehakte rozemarijn en de mosterd. Dek af en laat minstens 30 minuten in de koelkast marineren.
    2. Snij de ui in stukken, haal de laagjes uit elkaar. Snij de sneetjes spek in twee. Halveer de dikste pruimen.
    3. Haal de blokjes konijn uit de marinade. Wikkel telkens een blokje konijn en een pruim in een half sneetje spek.
    4. Maak 8 brochettes: prik afwisselend de rolletjes vlees en de stukken ui op stokjes. Smeer ze in met olijfolie en rooster ze op de barbecue, draai ze regelmatig om.
    5. Kruid op het einde met peper en zout en serveer warm met de gebruikelijke bijgerechten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 681; energie (kCal): 164; vetten (g): 10,8; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 12,7; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 514,14
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Brochettes van konijn met pruimen en spekB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Konijnenfilet | Park
    +/- 300 gr
    +/-22,35€/kg
    +/-€6,71
  • Ontbijtspek | Maxi pack
    350 gr
    13,69 €/kg
    €4,79
  • Droge vruchten | Pruimen | Ontpit
    250 gr
    8,76 €/kg
    €2,19
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49