Brochettes van eend en ananas
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
4 op 5Barbecue
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 9 Porties
- 1600 g dikke eendenborstfilets (800 à 900 g)
- 2 eetlepels arachideolie
- 2 rode paprika's
- 4 eetlepels vloeibare honing
- tabasco
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1/2 verse ananas
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009082100263710000
F2020032400055550000
S2014042900015620000
S2009071000012980000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Maak de marinade: doe de honing en de sojasaus in een schaal, meng goed, voeg de olie toe en Tabasco volgens eigen smaak.
- Snij de eendenborstfilets (met het vel) in blokjes en meng ze goed onder de marinade, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
- Snij ondertussen de paprika’s in vierkante stukjes. Breng water in een steelpan aan de kook. Leg er de paprikablokjes in en laat 3 min. koken vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet ze af en schrik ze onder koud water.
- Snij de halve ananas in blokjes.
- Laat de eendenblokjes uitlekken en steek ze afwisselend met paprika en ananas op spiesjes. Rooster ze op de barbecue terwijl je ze regelmatig met de marinade insmeert, laat bakken tot ze goed gekarameliseerd zijn (maar niet te lang, want de eendenblokjes worden anders te droog).
- Serveer met een rijstsalade.
Kooktip
Je hoeft de paprika’s niet voor te koken, maar het maakt ze zachter en gemakkelijker verteerbaar.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Barbecue
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009082100263710000
F2020032400055550000
S2014042900015620000
S2009071000012980000
Laad nog 2 producten