Recept zoekresultatenBrochettes met visballetjes zoals in de manga’s
Delhaize logo
  • Brochettes met visballetjes zoals in de manga’sA

Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’sA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 300 g visfilet zonder vel en zonder graten
  • zout
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 el cocktailsaus
  • 125 g natuuryoghurt
  • 400 g erwten
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel
  • 1 ei
  • 100 g gepelde rauwe scampis
  • zwarte peper van de molen

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Snij de visfilet en de scampi’s in stukken. Leg ze in de kom van een mixer. Voeg het ei, het zout en de peper toe en meng tot je een homogeen deeg verkrijgt. Voeg het aardappelzetmeel toe en mix. Stort het deeg in een diep bord.
  3. Vorm balletjes en leg ze op een ovenplaat waarop een vel bakpapier ligt. Bestrooi de balletjes met sesamzaadjes en zet deze gedurende 15 minuten in de oven.
  4. Stoom de erwtjes.
  5. Meng de yoghurt en de cocktailsaus.
  6. Wanneer de balletjes gebakken zijn, steek je ze op brochettes.
  7. Serveer de brochettes met de erwtjes en de saus.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 446; energie (kCal): 106; vetten (g): 3,6; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 7,3; suikers (g): 1,2; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 10,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 550,35
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Brochettes met visballetjes zoals in de manga’sA