Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenBrochettes met kip en sinaasappel, pindasaus
Delhaize logo
  • Brochettes met kip en sinaasappel, pindasaus
    A
Brochettes met kip en sinaasappel, pindasausA

Brochettes met kip en sinaasappel, pindasaus

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 eetappelsienen
  • 2 mespunten gemalen piment
  • 600 g kippenlapjes in 24 blokjes
  • 4 e.l. olijfolie
  • 100 g pindaboter
  • zout
  • zwarte peper
  • 4 eetappelsienen
  • 2 mespunten gemalen piment
  • 600 g kippenlapjes in 24 blokjes
  • 4 e.l. olijfolie
  • 100 g pindaboter
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

1
Voor de saus: Verwarm de pindaboter in de microgolfoven (2 min. op 600 W) met het sap van 1,5 sinaasappel, het piment, de geperste knoflook, zout en peper.
2
Schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees, verdeel in partjes en verwijder de velletjes. Verdeel de stukken sinaasappel en kip afwisselend over 4 houten brochettes.
3
Vermeng de olie met het piment, de geraspte schil van ½ sinaasappel, het sap van ½ sinaasappelsap, zout en peper.
4
Wrijf hiermee de brochettes in en laat ze 15 min. bruinbakken in een pan met antiaanbaklaag. Keer regelmatig om en overgiet met het braadvocht.
5
Dien heet op met de gekoelde saus.
1
Voor de saus: Verwarm de pindaboter in de microgolfoven (2 min. op 600 W) met het sap van 1,5 sinaasappel, het piment, de geperste knoflook, zout en peper.
2
Schil 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees, verdeel in partjes en verwijder de velletjes. Verdeel de stukken sinaasappel en kip afwisselend over 4 houten brochettes.
3
Vermeng de olie met het piment, de geraspte schil van ½ sinaasappel, het sap van ½ sinaasappelsap, zout en peper.
4
Wrijf hiermee de brochettes in en laat ze 15 min. bruinbakken in een pan met antiaanbaklaag. Keer regelmatig om en overgiet met het braadvocht.
5
Dien heet op met de gekoelde saus.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 634; energie (kCal): 152; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 4,9; suikers (g): 4,4; vezels (g): 2; eiwitten (g): 12,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 500,84
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 634; energie (kCal): 152; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 4,9; suikers (g): 4,4; vezels (g): 2; eiwitten (g): 12,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 500,84
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Filet | Kip | A la minute

Delhaize

Filet | Kip | A la minute

2 × 500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€13,30

Pindakaas

Delhaize

Pindakaas

350 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€19,17