Recept zoekresultatenBroccoli met chips van knoflook en basilicummayonaise
Delhaize logo
  • Broccoli met chips van knoflook en basilicummayonaiseB

Broccoli met chips van knoflook en basilicummayonaise

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Broccoli met chips van knoflook en basilicummayonaiseB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bol knoflook
  • 1 dl melk
  • 2 dl zonnebloemolie bio
  • zout
  • 2 l groentebouillon
  • 2 stronken broccoli, in de lengte gehalveerd
  • basilicummayonaise
  • 3 eetlepels geklaarde boter
  • 2 bakjes tuinkers
  • zeste van 2 biocitroenen
  • fleur de sel
  • peper
  • 12 hazelnoten, geschaafd

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
  • Geklaarde boter
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
  • Reeds in je keuken
  • Melk | Halfvolle
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. kooktijd

    1. Pel de tenen knoflook en snijd ze met een mandoline of aardappelmesje in flinterdunne plakjes. Laat ze 20 minuten weken in de melk en dep droog.
    2. Verwarm de zonnebloemolie tot 170 °C en frituur de knoflookplakjes ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met een snuif zout.
    3. Breng de bouillon aan de kook en blancheer de broccolihelften in 3 minuten beetgaar. Laat uitlekken en bestrijk met geklaarde boter.
    4. Rooster de broccoli 3 minuten aan elke kant in een grillpan of op de barbecue. Leg ze in een schaal of op borden en werk ze af met de basilicummayonaise, de tuinkers, de citroenzeste, versgemalen peper, fleur de sel en geschaafde hazelnoten.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • Broccoli met chips van knoflook en basilicummayonaiseB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
  • Geklaarde boter
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
  • Reeds in je keuken
  • Melk | Halfvolle
    Dit product is niet meer beschikbaar