Recept zoekresultatenBriouats van merguez en tomatensalade
Delhaize logo
  • Briouats van merguez en tomatensaladeA

Briouats van merguez en tomatensalade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Overig
Hoofdgerecht
Briouats van merguez en tomatensaladeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 merguezworstjes
  • 1 bosje koriander
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 2 rode uien
  • 800 g tomaten
  • 1 kl komijn
  • 2 citroenen
  • 1 eetlepel zahtar
  • 40 g boter
  • 8 vellen brickdeeg
  • 5 cl olijfolie voor de salade
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. bereidings- + baktijd

  1. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
  2. Prik de merguezworstjes in en bak ze 5 min. in olijfolie in een braadpan op zacht vuur, ze moeten niet volledig gebakken zijn.
  3. Smeer een vel brickdeeg lichtjes in met gesmolten boter, draai het om en leg er onderaan een worstje op. Vouw de zijkanten naar binnen, rol dan op en leg het rolletje op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  4. Maak op deze manier 8 briouats en bak ze 15 min. in de oven, maar draai ze na 10 min. om.
  5. Doe ondertussen het sap van de citroenen in een slakom. Voeg de olijfolie toe, de za’atar, de komijn, peper, zout en meng. Voeg de ontpitte en in grote dobbelstenen gesneden tomaten toe, de gesnipperde rode uien, de gehakte peterselie- en korianderblaadjes en meng alles goed.
  6. Snij de briouats doormidden en serveer ze met de tomatensalade.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 526; energie (kCal): 127; vetten (g): 9,5; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 597,66
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Briouats van merguez en tomatensaladeA