• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €15 korting* ! Promocode : FIRST  Meer info
Terug

Moeilijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Tussendoortje
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Ontbijt
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Herfst

Dit recept versturen

Brioche met rozijnen
Moeilijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 10 Porties +
  • 6 eieren
  • 375 g gezeefde zelfrijzende bloem
  • 2 eetlepels lauwe melk (halfvol)
  • 175 g ongezouten zachte boter
  • 125 g rozijnen
  • 2 eetlepels suiker
  • 15 g verse gist
  • 1,5 koffielepels zout
Brioche met rozijnen
Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Los de gist op in de lauwe melk. Voeg de suiker en het zout bij de bloem, maak een kuiltje in het midden. Klop vijf eieren los met de melk en giet dit mengsel in het kuiltje. Meng alle ingrediënten en kneed het deeg tot het kleverig wordt. Laat het deeg afgedekt rusten gedurende één tot anderhalf uur.
  3. Kneed het deeg opnieuw en laat het nogmaals tien minuten rijzen. Voeg vervolgens de boter en de rozijnen toe en kneed het geheel tot de boter volledig vermengd is met de rest. Laat nog vijf minuten rusten.
  4. Vet een briochevorm in en vul hem met het deeg. Bestrijk dit met het losgeklopte ei en zet gedurende minstens een half uur in de oven.

Kooktip

Het deeg laat je best rijzen in een met olie besmeerde kom, die je vervolgens afdekt met een keukenhanddoek. Bestrijk het deeg zelf ook met een beetje olie.

Nutritionele informatie

Energie: 355 kcal

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst