Recept zoekresultatenBricks met sardines
Delhaize logo
  • Bricks met sardinesB

Bricks met sardines

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Bricks met sardinesB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 ui
  • peper
  • 8 vellen brickdeeg
  • 40 g boter
  • 3 eetlepels gehakte platte peterselie
  • 210 g sardines in olijfolie, zonder vel en graten
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 koffielepel harissa
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. voorbereiding + 30 min. baktijd

  1. Fruit de gesnipperde ui met de olie in een steelpan op zacht vuur gedurende 5 min. Voeg de geperste knoflookteen en harissa toe, roer 1 min., doe er de tomaten bij. Laat 15 min. op zacht vuur sudderen.
  2. Verwarm de oven voor op 210°C.
  3. Neem de saus van het vuur, voeg de uitgelekte en verkruimelde sardines toe, evenals de peterselie. Meng en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bereiding in acht.
  4. Smeer een vel brickdeeg lichtjes in met gesmolten boter, plooi het dubbel en leg er een deel van de vulling op. Rol het op tot een hoorntje en leg het op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  5. Maak op deze manier 8 bricks en bak ze 15 min. in de oven, draai ze na 10 min. om.
  6. Serveer warm met een salade.

Kooktip

Je kan de bricks ook volledig sluiten en dan frituren in hete olie.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 690; energie (kCal): 166; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 174,63
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Bricks met sardinesB