Recept zoekresultatenBrandade van makreel met gegrilde paprika's
Delhaize logo
  • Brandade van makreel met gegrilde paprika'sA

Brandade van makreel met gegrilde paprika's

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Hapjes
Brandade van makreel met gegrilde paprika'sA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 blik gegrilde makreelfilets 'Herbes de Provence' Rio Mare (120 g)
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 8 dikke sneetjes bio- triobrood
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Makreelfilets | Gegrild | Provence kruiden
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2018032700043960000
  • Zoete puntpaprika | 3st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    270 gr
    9,96 €/kg
    €2,69
    F2018101700025910000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    5,98 €/kg
    €2,99
    F2015030200328500000
  • Olijfolie | Extra vierge | Spanje
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    3,95 €/l
    €3,95
    Afhaling vanaf 08/07
    S2020070800444640000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 15 min. Kooktijd (+20 min. afkoeltijd)

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de paprika’s in stukken, de ui in partjes en de tomaten in blokjes. Doe ze met de tijm, het gehalveerde teentje knoflook, de gehakte rode peper, de olijfolie en zout in een ovenschaal. Schuif 15 min. in de oven en laat afkoelen.
    2. Mix de groenten met de gegrilde makreelfilets en hun olie. Breng verder op smaak en bestrooi met gehakte koriander.
    3. Gril de sneetjes brood. Serveer ze meteen bij het aperitief, met de brandade.

    Tip: Mag het wat sneller? Gebruik uitgelekte, gegrilde paprika’s in olie en breng de bereiding goed op smaak, voor een pittig resultaat.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Hapjes
    • Brandade van makreel met gegrilde paprika'sA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Makreelfilets | Gegrild | Provence kruiden
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2018032700043960000
  • Zoete puntpaprika | 3st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    270 gr
    9,96 €/kg
    €2,69
    F2018101700025910000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    5,98 €/kg
    €2,99
    F2015030200328500000
  • Olijfolie | Extra vierge | Spanje
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    3,95 €/l
    €3,95
    Afhaling vanaf 08/07
    S2020070800444640000