Recept zoekresultatenBrandade van makreel met gegrilde paprika's
Delhaize logo
  • Brandade van makreel met gegrilde paprika's
    A

Brandade van makreel met gegrilde paprika's

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Brunch,Picknick
Voorgerecht
Brandade van makreel met gegrilde paprika'sA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 blik gegrilde makreelfilets 'Herbes de Provence' Rio Mare (120 g)
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • 1 ui
  • 2 quelques tomaten
  • 8 dikke sneetjes bio- triobrood
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • peper en zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Makreelhaasje | Gerookt | Graatloos

Delhaize

Makreelhaasje | Gerookt | Graatloos

+/- 150 gr

+/-€4,20

Paprika | Snack

Delhaize

Paprika | Snack

3 × 175 gr

€7,17

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Broodjes | Mini | Voorgebakken

Delhaize

Broodjes | Mini | Voorgebakken

3 × 12 x 50 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,57

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€30,81

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 15 min. Kooktijd (+20 min. afkoeltijd)

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de paprika’s in stukken, de ui in partjes en de tomaten in blokjes. Doe ze met de tijm, het gehalveerde teentje knoflook, de gehakte rode peper, de olijfolie en zout in een ovenschaal. Schuif 15 min. in de oven en laat afkoelen.
  2. Mix de groenten met de gegrilde makreelfilets en hun olie. Breng verder op smaak en bestrooi met gehakte koriander.
  3. Gril de sneetjes brood. Serveer ze meteen bij het aperitief, met de brandade.

Tip: Mag het wat sneller? Gebruik uitgelekte, gegrilde paprika’s in olie en breng de bereiding goed op smaak, voor een pittig resultaat.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Energie: 172 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Lactose vrij
Brunch,Picknick
Voorgerecht
  • Brandade van makreel met gegrilde paprika's
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Makreelhaasje | Gerookt | Graatloos

Delhaize

Makreelhaasje | Gerookt | Graatloos

+/- 150 gr

+/-€4,20

Paprika | Snack

Delhaize

Paprika | Snack

3 × 175 gr

€7,17

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Broodjes | Mini | Voorgebakken

Delhaize

Broodjes | Mini | Voorgebakken

3 × 12 x 50 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,57

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€30,81