Recept zoekresultatenBowl met quinoa, groentjes en gepaneerde pladijs
Delhaize logo
  • Bowl met quinoa, groentjes en gepaneerde pladijs
  • Bowl met quinoa, groentjes en gepaneerde pladijs

Bowl met quinoa, groentjes en gepaneerde pladijs

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Bowl met quinoa, groentjes en gepaneerde pladijs

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 100 g quinoa bio
  • 50 g paneermeel
  • 50 g bloem
  • 1 snuifje paprikapoeder
  • 1 snuifje chilipoeder
  • peper en zout
  • 1 ei
  • pomoenpitten (voor de afwerking)
  • korianderblaadje (voor de afwerking)
  • 15 g verse koriander (voor de dressing)
  • sesamzaadjes (voor de afwerking)
  • 1 kl vloeibare honing (voor de dressing)
  • 1 el mayonaise (voor de dressing)
  • 150 g yoghurt Greek style (voor de dressing)
  • sap van 1⁄2 limoen (voor de dressing)
  • 15 g verse koriander (voor de mangosalsa)
  • sap van 1⁄2 limoen (voor de mangosalsa)
  • 1 mango (voor de mangosalsa)
  • 1/2 rode ui (voor de mangosalsa)
  • 2 dl ciderazijn (voor de koolsalade)
  • 75 g suiker (voor de koolsalade)
  • 1/2 rode kool (voor de koolsalade)
  • 1 snufje komijn
  • 50 g rode quinoa
  • 400 g pladijsfilets

Begin met koken

Bereidingstijd: bereiding + kooktijd 45 min.

  1. Kook de quinoa gaar zoals aangegeven op de verpakking en laat volledig afkoelen.
  2. Maak de koolsalade: snijd de rode kool in dunne slierten met een mandoline en leg ze in een lage brede kom. Meng de suiker met de ciderazijn in een kom en klop op totdat de suiker opgelost is. Giet het azijnmengsel over de kool en meng met je handen. Zet de koolsalade minstens een halfuur afgedekt in de koelkast.
  3. Voor de mangosalsa: snijd de mango in fijne blokjes, versnipper de rode ui en de koriander. Meng alles en voeg het limoensap, peper en zout toe.
  4. Meng voor de dressing alle ingrediënten en mix tot een glad geheel.
  5. Meng de kruiden door het paneermeel. Paneer de pladijsfilets door ze eerst door de bloem te halen, dan door het losgeklopt ei en daarna door het gekruide paneermeel. Korst de filets aan op een hoog vuur en laat verder garen op een laag vuur.
  6. Maak een mooie bowl met een schep quinoa, een grote lepel koolsalade en mangosalsa. Leg de pladijsfilet erbovenop samen met enkele schijfjes limoen. Werk af met de dressing, enkele pompoenpitten, sesamzaadjes en korianderblaadjes.

Kooktip

    Maak de koolsalade enkele uren of een dag op voorhand

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Bowl met quinoa, groentjes en gepaneerde pladijs
  • Bowl met quinoa, groentjes en gepaneerde pladijs

Deze recepten kan je ook leuk vinden