Recept zoekresultatenBouillon van gegrilde wintergroenten
Delhaize logo
  • Bouillon van gegrilde wintergroentenA

Bouillon van gegrilde wintergroenten

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Bouillon van gegrilde wintergroentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • chilisaus of sriracha
  • verse tijm
  • venkelblad
  • 1 knol venkel
  • 2 l water
  • 1 stokje kaneel
  • 3 steranijs
  • 1/2 koffielepel komijnpoeder
  • 1 rode ui
  • 1 kl vadouvan
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 2 eetlepels boter
  • 1 butternutpompoen
  • 1 bosje rapen
  • 1 pastinaak

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Pastinaak
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    1 st
    1,45 €/st
    €1,45
  • Fijngesneden look
    200 gr
    10,25 €/kg
    €2,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 2 u. kooktijd

    1. Pel de ui en snijd hem in zes stukken. Schrob de pastinaak, de rapen en de pompoen onder stromend water met een groenteborstel. Snijd ze in grote stukken. Verwijder de zaden en de draden van de pompoen.
    2. Gril de groenten in een grillpan of op de barbecue.
    3. Smelt de boter in een kookpan en doe er de groenten bij. Voeg er de knoflook en de tomatenpuree aan toe. Kruid met de vadouvan, het paprikapoeder en het komijnpoeder. Doe er de steranijs en de kaneelstok bij. Giet er het water bij en breng aan de kook.
    4. Laat op een laag vuur ongeveer 10 minuten sudderen zodat de groenten beetgaar zijn.
    5. Haal de groenten uit de soep met een schuimspaan en houd apart. Breng de bouillon aan de kook en laat tot driekwart inkoken. Doe de groenten bij de bouillon.
    6. Maak de venkel schoon en snijd hem in flinterdunne plakken met de mandoline. Doe de venkel bij de soep.
    7. Werk de soep af met venkelblad en geplukte tijm. Doe er eventueel wat chilisaus of sriracha bij.

    Tip: Vadouvan is een oosterse kruidenmix met onder andere fenegriek, kerrie, kurkuma en mosterdzaad. Je kunt het ook vervangen door kerriepoeder.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 177 kcal - Vetten: 9 g - Koolhydraten: 17 g - Vezels: 9 g - Eiwitten: 4 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Bouillon van gegrilde wintergroentenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Pastinaak
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    1 st
    1,45 €/st
    €1,45
  • Fijngesneden look
    200 gr
    10,25 €/kg
    €2,05