Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBoterham met zalm, selder en appel
Delhaize logo
  • Boterham met zalm, selder en appel

Boterham met zalm, selder en appel

door Jeroen Meus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Andere
Boterham met zalm, selder en appel

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g zalm uit blik (in eigen nat)
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1 scheutje ketchup
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 8 sneetjes 0
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels yoghurt op Griekse wijze
  • takjes dragon
  • 1 limoen
  • 1/2 appel
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 komkommer
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 stengels selder
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Haasje | Atlantisch-Schotland
    +/- 250 gr
    +/-34,95€/kg
    +/-€8,74
  • Kruiden | Peper | Cayenne
    30 gr
    98,33 €/kg
    €2,95
    Afhaling vanaf 23/01
  • Ketchup | Tomato
    500 gr
    1,38 €/kg
    €0,69
  • Brood | Volkoren
    600 gr
    4,32 €/kg
    €2,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Kook de eieren 8 à 9 minuten, zodat de dooier smeuïg blijft. Laat daarna afkoelen in koud water.
    2. Laat de zalm uitlekken en trek de vis een beetje los.
    3. Schil de appel en snijd in brunoise (hele kleine blokjes van 2 mm op 2 mm). Voeg de brunoise bij de zalm.
    4. Spoel de selderstengels en verwijder het loof. Gebruik een dunschiller om de taaie vezels weg te schillen langs de bolle zijde van de stengels. Snijd de selder ook in brunoise en voeg bij de zalm.
    5. Schep er de yoghurt en de mayonaise bij met een scheutje ketchup en meng tot een smeuïge salade.
    6. Spoel de dragon en pluk er de blaadjes af. Versnipper en meng in de zalmsalade. Kruid met cayennepeper en zout.
    7. Rasp een deel van de zeste van de limoen in de salade en pers er een beetje limoensap over uit. Meng en zet even koel.
    8. Spoel de komkommer en snijd in halve maantjes. Pel en halveer de rode ui. Snijd in fijne halve ringen. Pel de afgekoelde eieren en snijd ze in plakjes.
    9. Besmeer een sneetje brood met een flinke laag zalmsalade. Verdeel er de rode ui, enkele plakjes komkommer en een beetje tuinkers over. Schik daarop enkele plakjes ei en dek af met een sneetje brood. Herhaal voor de andere boterhammen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Lunch
    Alle seizoenen
    Andere
    • Boterham met zalm, selder en appel

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Haasje | Atlantisch-Schotland
    +/- 250 gr
    +/-34,95€/kg
    +/-€8,74
  • Kruiden | Peper | Cayenne
    30 gr
    98,33 €/kg
    €2,95
    Afhaling vanaf 23/01
  • Ketchup | Tomato
    500 gr
    1,38 €/kg
    €0,69
  • Brood | Volkoren
    600 gr
    4,32 €/kg
    €2,59