Recept zoekresultatenBoterham met witte pens en noten
Delhaize logo
  • Boterham met witte pens en notenB

Boterham met witte pens en noten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Snack
Boterham met witte pens en notenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 ambachtelijke witte pens met fijne kruiden
  • 4 dikke sneden meergranenbrood
  • 24 walnootpitten (+ enkele voor de afwerking)
  • 3 eetlepels zure room
  • 200 g paddenstoelen voor de wok Delhaize
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • 2 takjes dragon
  • Zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pensen | Wit | Fijne kruiden | Varken
    +/- 240 gr
    +/-10,25€/kg
    +/-€2,46
    Afhaling vanaf 28/01
  • Brood | Volkoren-Multigranen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Walnoten
    150 gr
    19,67 €/kg
    €2,95
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    200 gr
    9,45 €/kg
    €1,89
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Doe de walnootpitten, de zure room en 7 stukjes dragon in een mengkom. Peper en mix.
    2. Rooster het brood in de oven.
    3. Snijd de pens in de lengte doormidden en rooster beide helften.
    4. Wrijf de paddenstoelen schoon met een vochtige doek. Snij de grote exemplaren in de lengte doormidden en laat de kleinere heel. Bak ze even in een pan met de olijfolie. Zout en peper pas op het einde van de baktijd.
    5. Leg een snede geroosterd brood op elk bord. Besmeer met notenmengeling, leg er ¼ van de witte pens op en verdeel de gebakken paddenstoelen over de vier borden. Werk af met enkele grof gehakte en hele walnootpitten.

    Kooktip

    Doe de paddenstoelen niet in water om ze schoon te maken, want dan nemen ze veel water op waardoor ze moeilijker bakken. Gebruik een vochtig doekje of een paddenstoelenborsteltje.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1037; energie (kCal): 249; vetten (g): 17,8; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 14,3; suikers (g): 2,3; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 344,86
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Overig
    Brunch
    Herfst
    Snack
    • Boterham met witte pens en notenB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pensen | Wit | Fijne kruiden | Varken
    +/- 240 gr
    +/-10,25€/kg
    +/-€2,46
    Afhaling vanaf 28/01
  • Brood | Volkoren-Multigranen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Walnoten
    150 gr
    19,67 €/kg
    €2,95
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    200 gr
    9,45 €/kg
    €1,89