Recept zoekresultatenBosvruchten met muskaat en specerijen
Delhaize logo
 • Bosvruchten met muskaat en specerijenB

Bosvruchten met muskaat en specerijen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Valentijnsdag
Dessert
Bosvruchten met muskaat en specerijenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 500 g diepgevroren bosvruchten
 • 8 cl Beaume-de-Venise (muskaatwijn)
 • 1/2 koffielepel gemalen roze peper
 • 80 g griessuiker
 • 2 kruidnagels
 • 2 muntblaadjes
 • 2 schijfjes peperkoek
 • 40 cl sinaasappelsap
 • 1 vanillestokje

Begin met koken

 1. Breek de vanillestokje(s) in twee en verwijder de zaadjes met een mespunt.
 2. Giet het sinaasappelsap in een pannetje. Voeg de vanillestokje(s) en -zaadjes, de suiker, de muskaatwijn, de kruidnagels en de roze peper eraan toe. Breng het geheel aan de kook en haal van het vuur.
 3. Voeg het assortiment rode (niet ontdooide) bosvruchten bij de marinade en laat 4 uren trekken op een koele plaats.
 4. Snij de peperkoek in blokjes.
 5. Schik de rode vruchten harmonisch in diepe borden en giet de marinade erover. Versier met de peperkoekblokjes en een muntblaadje en dien onmiddellijk op met vanilleroomijs.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 336; energie (kCal): 80; vetten (g): 0,5; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 16,3; suikers (g): 14,3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 224,24
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Valentijnsdag
Overig
Alle seizoenen
Dessert
 • Bosvruchten met muskaat en specerijenB