Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBosduif met abrikozen en pistachenoten
Delhaize logo
  • Bosduif met abrikozen en pistachenotenB

Bosduif met abrikozen en pistachenoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Bosduif met abrikozen en pistachenotenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 bosduiven
  • peper
  • 150 g malse gedroogde abrikozen
  • 2 kruidnagels
  • 25 cl gevogeltefond
  • 50 g gedopte pistachenoten
  • fijngesneden bladpeterselie
  • 2 eetlepels esdoornsiroop
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 1 noot boter
  • 3 sjalotten
  • 1 el sojasaus
  • 1 eetlepel olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Abrikozen | Zacht
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Kruidnagels | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Fond | Gevogelte
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35
  • Gepelde Pistachenoten
    200 gr
    44,75 €/kg
    €8,95
  • Begin met koken

    1. Verwijder het spekreepje van de duifjes, spoel de buikholte goed met koud water en dep droog. Laat de boter en de olie smelten in een sauteerpan en bak ze er aan alle kanten mooi bruin op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en neem uit de pan wanneer ze gebakken zijn.
    2. Fruit de gesnipperde sjalotten 5 min. in dezelfde pan op een zacht vuur. Bestrooi met kaneelpoeder, voeg de esdoornsiroop toe, de kruidnagels en de sojasaus. Roer 1 min. en leg de duifjes (op hun kant) in de pan. Doe er de abrikozen en de pistachenoten bij, overgiet met de gevogeltefond, zet het deksel op de pan en laat ongeveer 45 min. op een zacht vuur sudderen. Draai de duifjes halverwege de braadtijd om.
    3. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met peterselie en dien meteen op. Serveer met basmatirijst of boulgour.

    Kooktip

    De braadtijd hangt af van de leeftijd van de duifjes, je zal ze misschien langer moeten laten sudderen …

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 801; energie (kCal): 192; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 6,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 638,4
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Bosduif met abrikozen en pistachenotenB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Abrikozen | Zacht
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Kruidnagels | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Fond | Gevogelte
    19 cl
    7,11 €/l
    €1,35
  • Gepelde Pistachenoten
    200 gr
    44,75 €/kg
    €8,95