Delhaize logo
  • BorsjtsjB

Borsjtsj

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
BorsjtsjB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g rundersoepvlees met been
  • 300 g rauwe rode biet
  • 300 g vastkokende aardappelen
  • Zwarte peper
  • 1/2 koffielepel suiker
  • 2 dl zure room
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 240 g gepelde tomaten (uit blik)
  • 3 takjes dille
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 ui
  • 100 g wittekool
  • 130 g pastinaak
  • 130 g wortelen
  • 130 g raap
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 2 u. 50 min. gaartijd

  1. Zet een pot water op het vuur met het soepvlees en breng aan de kook. Giet af, reinig de pot, vul opnieuw met koud water en doe het vlees er opnieuw in. Pel de ui en voeg toe samen met het kruidentuiltje. Zet op een zacht vuurtje, breng aan de kook en laat ong. 2u pruttelen. Verwijder regelmatig het gevormde schuim. Neem het vlees met een spatel uit de bouillon en zeef de bouillon. Snijd het vlees van het been en snijd fijn.
  2. Schil de rode bieten, de aardappelen, de raapjes, de wortelen en de pastinaak. Snijd de groenten in gelijke blokjes van ong. 1 cm. Blancheer de witte kool, laat schrikken onder koud water en snijd in stukjes.
  3. Giet de bouillon in een kookpot, voeg de gepelde tomaten toe, de wijnazijn, de suiker en de groenten. Kruid met zout en peper en kook gaar op een zacht vuurtje gedurende 50 min. Voeg het vlees toe, zo’n 15 min voor het einde van de kooktijd. Dien de borsjtsj op met de zure room en de fijngesneden dille.

Kooktip

Groenten blancheren doe je door ze kort onder te dompelen in ruim kokend water. Vervolgens giet je ze af en spoel je ze met koud water.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 436; energie (kCal): 105; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 3,2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 471,45
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • BorsjtsjB