Recept zoekresultatenBombay salade met mini-asperges
Delhaize logo
  • Bombay salade met mini-aspergesA

Bombay salade met mini-asperges

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Vegetarisch
Valentijnsdag,Pasen,Student
Salade
Bombay salade met mini-aspergesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 blik kikkererwten (240 g, uitgelekt gewicht)
  • 2 schaaltjes groene mini-asperges (2 x 110 g)
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie met look
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 limoenen
  • 1/2 koffielepel kerriepoeder
  • 4 eieren
  • een mespunt cayennepeper
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • verse koriander

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kikkererwten
    240 gr
    2,46 €/kg
    €0,59
    S2010100400116770000
  • Asperges | Groen-Mini
    110 gr
    28,64 €/kg
    €3,15
    F1995061200317600000
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Kruiden | Kerrie | zacht
    37 gr
    18,65 €/kg
    €0,69
    S2015011600013480000
  • Begin met koken

    1. Leg de eieren in een steelpan met koud water, breng aan de kook. Reken 9 min. kooktijd vanaf het kookpunt van het water. Giet af en laat liggen in koud water.
    2. Rasp de schil van 1 limoen fijn in een kom. Voeg de 2 oliën toe, 8 eetlepels limoensap, zout, kerriepoeder en cayennepeper. Roer met de garde.
    3. Giet de kikkererwten af, spoel ze onder koud water, laat uitlekken en doe in de kom. Voeg de fijngesneden uitjes toe en meng goed. Dek af en laat 30 min. rusten in de koelkast.
    4. Pel de hardgekookte eieren en snij ze in 2.
    5. Kook de aspergepunten gaar in 3 min. in een steelpan met lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken, voeg toe aan de salade en meng goed.
    6. Verdeel over 4 borden, voeg de eieren toe, bestrooi met fijngesneden verse koriander en dien onmiddellijk op met geroosterd naanbrood.

    Kooktip

    Kruid de vinaigrette met geraspte verse gember.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 652; energie (kCal): 157; vetten (g): 11,8; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 6,7; suikers (g): 0,9; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 341,63
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Vegetarisch
    Valentijnsdag,Pasen,Student
    Lunch
    Alle seizoenen
    Salade
    • Bombay salade met mini-aspergesA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kikkererwten
    240 gr
    2,46 €/kg
    €0,59
    S2010100400116770000
  • Asperges | Groen-Mini
    110 gr
    28,64 €/kg
    €3,15
    F1995061200317600000
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Kruiden | Kerrie | zacht
    37 gr
    18,65 €/kg
    €0,69
    S2015011600013480000