Recept zoekresultatenBoerenkoolpesto
Delhaize logo
 • BoerenkoolpestoD

Boerenkoolpesto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Sauzen en specerijen
BoerenkoolpestoD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 50 g boerenkoolbladeren (schoongemaakt, zonder nerven en stengels)
 • 50 g pijnboompitten
 • 50 g geraspte parmezaan
 • 1 klein teentje knoflook (optioneel)
 • 12 cl olijfolie
 • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min.

 1. Rooster de pijnboompitten in een antiaanbakpan.
 2. Verwijder de stengels en de middelste nerven van de boerenkoolbladeren. Snijd ze fijn en was ze grondig. Zorg ervoor dat je 50 g boerenkool overhoudt.
 3. Doe de boerenkool in de kom van de hakmolen en voeg er de pijnboompitten, het geperste knoflookteentje, de olie en de parmezaan aan toe. Mix het geheel tot een pesto met de gewenste textuur. Breng op smaak.
 4. Serveer de pesto met wat pasta, als saus bij gegrild vlees ...

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2690; energie (kCal): 652; vetten (g): 66,5; verzadigde vetten (g): 10,6; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 2; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 9,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 414,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Overig
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
 • BoerenkoolpestoD