Delhaize logo
  • BoerenbroodA

Boerenbrood

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Kids
Lunch
BoerenbroodA

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 250 g tarwemeel voor volkorenbrood
  • 500 g bloem voor wit brood
  • 3 dl lauw water
  • 9 g verse gist
  • 20 g boter
  • 5 g zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • S2008062402194100000
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Zout | Keuken
    1 kg
    0,28 €/kg
    €0,28
    S2004063000019640000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 1u20 rijstijd + 35 min. baktijd

    1. Stort de bloem en het meel op je werktafel of in een beslagkom.
    2. Neem een klein kopje van het lauwe water en los de gist erin op. Meng geleidelijk in het meel.
    3. Voeg het resterende water, het zout en de boter toe en kneed tot mooi soepel deeg. Bestrooi je werktafel regelmatig met bloem, zo blijft het deeg niet plakken.
    4. Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het zo’n ½ uurtje op een warme plaats rusten en rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
    5. Druk na 30 min. het deeg 2 keer plat en vouw het op. Draai het deeg daarna om en leg het op een ingevette bakplaat.
    6. Dek terug af met de vochtige doek en laat nog ± 50 min rijzen.
    7. Verwarm ondertussen de oven voor op 250°C.
    8. Besprenkel het gerezen deeg met water en verlaag de temperatuur van je oven naar 200°C net voordat je het brood in de oven schuift.
    9. Bak het brood in het midden van de oven voor ± 35 min.
    10. Je broodje is gebakken, haal het uit de oven en laat het afkoelen op een rooster. Kies je favoriete beleg en nu smullen maar!

    Kooktip

    Hoe beter je kneedt, hoe malser je brood.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1061; energie (kCal): 251; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 46,3; suikers (g): 0,4; vezels (g): 4,1; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 2720,84
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Kids
    Overig
    Alle seizoenen
    Lunch
    • BoerenbroodA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • S2008062402194100000
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Zout | Keuken
    1 kg
    0,28 €/kg
    €0,28
    S2004063000019640000