Boekweitpannenkoekjes
door Ellen Charlotte Marie
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
3 op 5Ontbijt

Ingrediënten voor 12 Porties
- 150 g boekweitbloem
- 1 kl bakpoeder
- 2 eetlepels kokospalmsuiker
- 1 snuifje zout
- 2 volle el ‘yoghurt’ op basis van soja
- 2 dl kokosmelk (of een andere plantaardige drink)
- Kokosolie (om de pannenkoekjes te bakken)
- 100 g blauwe bessen (voor de garnituur)
- 1/2 citroen bio (voor de garnituur)
- 2 el ahornstroop (voor de garnituur)
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min + 30 min kooktijd
- Maak de garnituur: rasp de zeste van ½ citroen fijn en pers er het sap uit. Voeg de ahornstroop en de blauwe bosbessen toe (snijd deze in 2 als ze heel groot zijn). Meng.
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng met een garde, tot een glad deeg.
- Laat een grote koekenpan op een hoog vuur warm worden met een scheutje kokosolie en giet er 4 lepels deeg in, op voldoende afstand van elkaar. Draai de pannenkoekjes om, zodra er zich aan het oppervlak bubbels vormen en bak ze aan de andere kant goudbruin.
- Dien warm op, met het blauwe bosbessenmengsel.
Kooktip
Boekweit geeft je pannenkoeken niet alleen een mooie kleur, een stevige structuur en een lichtbittere nasmaak, maar ook een extra portie vezels!
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Brunch,Ontbijt
Ontbijt