Recept zoekresultatenBoekweitpannenkoeken met meringue en citroen
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:05
    D
  • Boekweitpannenkoeken met meringue en citroen

Boekweitpannenkoeken met meringue en citroen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Boekweitpannenkoeken met meringue en citroenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eieren (voor het pannenkoekendeeg)
  • 200 g boekweitbloem (voor het pannenkoekendeeg)
  • 5 dl volle melk (voor het pannenkoekendeeg)
  • 30 g boter (voor het pannenkoekendeeg)
  • Zout (voor het pannenkoekendeeg)
  • 2 eieren (voor de lemon curd)
  • 2 citroenen (voor de lemon curd)
  • 200 g kristalsuiker (voor de lemon curd)
  • 125 g boter (voor de lemon curd)
  • 2 eiwitten op kamertemperatuur (voor de meringue)
  • 120 g bloemsuiker (voor de meringue)
  • 1 citroen (voor de garnituur)
  • 1 el poedersuiker (voor de garnituur)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 10 min. baktijd + 1 u rust- en afkoeltijd

  1. Maak het pannenkoekendeeg: meng de bloem en de melk beetje bij beetje met een garde. Roer er de eieren en een snufje zout onder. Dek af en laat minstens 1 u. in de koelkast rusten (of zelfs de hele nacht).
  2. Maak de lemon curd: verwarm het sap van de citroenen (8 cl), de eieren, de boter in stukken en de kristalsuiker al kloppend in een steelpan, op een zacht vuurtje, tot het mengsel indikt (let op, de bereiding mag niet koken!). Zet in de koelkast.
  3. Bak 8 dikke pannenkoeken met een beetje boter, zoals gewoonlijk. Houd ze warm.
  4. Maak de meringue: het gewicht van de suiker moet het dubbele zijn van het gewicht van de eiwitten. Klop de eiwitten tot schuim en voeg beetje bij beetje de bloemsuiker toe, terwijl je blijft kloppen tot een stevige, gladde en glanzende meringue.
  5. Plooi de pannenkoeken in 4 en schik ze op de borden. Werk ze af met lemon curd en een grote lepel meringue. Kleur de meringues goudbruin met een brander voor crème brûlée, bestuif met bloemsuiker en werk af met citroenpartjes. Dien meteen op.

Tip: Gooi niets weg: gebruik de eidooiers voor een crème anglaise, crème brûlée, sabayon ...

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
Dessert
  • 00:00
    -01:05
    D
  • Boekweitpannenkoeken met meringue en citroen

Deze recepten kan je ook leuk vinden