• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Vegetarisch
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Alle seizoenen

Dit recept versturen

Bloemkooltaart
Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 1 kleine bloemkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 koffielepels bakpoeder
  • 120 g boekweitbloem gezeefd
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 7 eieren
  • 1/2 koffielepel kurkuma
  • 6 blaadjes basilicum
  • 1/2 koffielepel rozemarijn
  • 1 sjalot
  • 1 ui
  • peper
Bereiding

Bereidingstijd: 25 min + 45 min baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Snijd de roosjes van de bloemkool en kook ze gedurende ± 5 minuten. Giet af en zet even opzij.
  3. Pel de ui en snijd in ringen. Pel de sjalot en snipper fijn. Hak de rozemarijn fijn. Houd enkele uiringen apart en bak de rest met de sjalot glazig in wat olijfolie. Bestrooi met de rozemarijn.
  4. Klop ondertussen de eieren los en meng de gebakken ui eronder. Snipper de basilicum fijn en voeg toe, samen met de bloem, het bakpoeder, de kurkuma en de Parmezaanse kaas. Kruid met peper en zout en meng.
  5. Bekleed je springvorm met een vel bakpapier. Verdeel de bloemkool en de overige uiringen over de bakvorm en giet er voorzichtig het eimengsel over. Bak gaar in de oven gedurende 35 à 40 minuten, tot de taart stevig en goudbruin is.
  6. Laat afkoelen en serveer.

Nutritionele informatie

Energie: 490 kcal

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst