Recept zoekresultatenBloemkooltaart
Delhaize logo
  • BloemkooltaartA

Bloemkooltaart

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
BloemkooltaartA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kleine bloemkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 koffielepels bakpoeder
  • 120 g boekweitbloem gezeefd
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 7 eieren
  • 1/2 koffielepel kurkuma
  • 6 blaadjes basilicum
  • 1/2 koffielepel rozemarijn
  • 1 sjalot
  • 1 ui
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min + 45 min baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Snijd de roosjes van de bloemkool en kook ze gedurende ± 5 minuten. Giet af en zet even opzij.
  3. Pel de ui en snijd in ringen. Pel de sjalot en snipper fijn. Hak de rozemarijn fijn. Houd enkele uiringen apart en bak de rest met de sjalot glazig in wat olijfolie. Bestrooi met de rozemarijn.
  4. Klop ondertussen de eieren los en meng de gebakken ui eronder. Snipper de basilicum fijn en voeg toe, samen met de bloem, het bakpoeder, de kurkuma en de Parmezaanse kaas. Kruid met peper en zout en meng.
  5. Bekleed je springvorm met een vel bakpapier. Verdeel de bloemkool en de overige uiringen over de bakvorm en giet er voorzichtig het eimengsel over. Bak gaar in de oven gedurende 35 à 40 minuten, tot de taart stevig en goudbruin is.
  6. Laat afkoelen en serveer.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 625; energie (kCal): 150; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 7,9; suikers (g): 1; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 547,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • BloemkooltaartA