Recept zoekresultatenBloemkoolsoep met citroenroom en kurkuma
Delhaize logo
 • Bloemkoolsoep met citroenroom en kurkumaB

Bloemkoolsoep met citroenroom en kurkuma

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Overig
Andere
Bloemkoolsoep met citroenroom en kurkumaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 1 bloemkool
 • 4 uien
 • 1 biocitroen
 • 10 g dille
 • 1 eetlepel kurkuma
 • 2 dl room
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1 snuifje pimentpoeder
 • zwarte peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min + 25 min kooktijd

 1. Snijd de bloemkool in roosjes. Pel de uien en hak ze grof. Zet een pannetje op het vuur met 1 el olijfolie en bak de ui erin glazig. Voeg de roosjes bloemkool toe, zet onder water en kook de groenten gaar in ± 20 min. Giet er nog 1 el olijfolie bij en mix de soep. Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
 2. Voor de citroenroom: klop de room half op en voeg het sap van 1 citroen en de kurkuma toe. Gooi de citroen nog niet weg, want de zeste gebruik je voor de afwerking. Zet de citroenroom koud tot je de soep serveert.
 3. Verdeel de soep over de kommetjes en lepel er wat citroenroom bij. Werk af met de resterende olijfolie, enkele plukjes dille, citroenzeste en een beetje pimentpoeder.

Kooktip

Gebruik geen witte peper in deze soep, want zwarte peper en kurkuma zijn een "match made in heaven"!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 253; energie (kCal): 61; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 365,39
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Overig
Winter
Andere
 • Bloemkoolsoep met citroenroom en kurkumaB