Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Beste klantenwe ondervinden momenteel een technisch probleem met de beschikbaarheid van producten op onze website. Wij stellen alles in het werk om dit probleem zo snel mogelijk opgelost te krijgen.

Recept zoekresultatenBloemkoolschaapjes in de wei
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:33
  • Bloemkoolschaapjes in de wei

Bloemkoolschaapjes in de wei

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kinderen,Communie,Buiten eten
Aperitief
Bloemkoolschaapjes in de wei

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kleine bloemkool
  • een snuifje kerriepoeder (voor de saus, facultatief)
  • 1/2 eetlepel honing (voor de saus)
  • 2 eetlepels ketchup (voor de saus)
  • 100 g plattekaas of vaste, Griekse yoghurt (voor de saus)
  • 100 g mayonaise (voor de saus)
  • 30 zonnebloempitten
  • 1 bussel radijzen
  • enkele blaadjes sla
  • 15 zwarte olijven zonder pit
  • peper en zout (voor de saus)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt | Bio
    1 st
    3,25 €/st
    €3,25
  • Kruiden | Kerrie excellence
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Honing
    500 gr
    3,42 €/kg
    €1,71
    Afhaling vanaf 29/01
  • Ketchup | Tomaat
    342 gr
    4,94 €/kg
    €1,69
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Meng alle ingrediënten voor de saus en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Bewaar in de koelkast.
    2. Voor de radijsbloemen: snij de radijzen in 8 zonder ze helemaal door te snijden en leg ze dan in koud water.
    3. Snij de zonnebloempitten in twee en behoud enkel de puntige helften. Steek er 2 in elke olijf en snij de olijven aan de kanten ondiep in voor de oren.
    4. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snij de onderkant eerst egaal af zodat ze beter blijven staan en snij er dan eventueel stukjes af voor het maken van de pootjes. Steek een ½ tandenstoker in elk roosje en prik er de olijven op. Verwittig iedereen dat er tandenstokers in de schaapjes zitten om ongelukken te voorkomen!
    5. Snij de slablaadjes heel fijn, schik ze op een serveerschaal, voeg de radijsbloemen en de schaapjes toe. Serveer de saus apart.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Kinderen,Communie,Buiten eten
    Overig
    Alle seizoenen
    Aperitief
    • 00:00
      -00:33
    • Bloemkoolschaapjes in de wei

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt | Bio
    1 st
    3,25 €/st
    €3,25
  • Kruiden | Kerrie excellence
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Honing
    500 gr
    3,42 €/kg
    €1,71
    Afhaling vanaf 29/01
  • Ketchup | Tomaat
    342 gr
    4,94 €/kg
    €1,69