Recept zoekresultatenBloemkoolrijst met kabeljauw en linzen
Delhaize logo
  • Bloemkoolrijst met kabeljauw en linzenA

Bloemkoolrijst met kabeljauw en linzen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Bloemkoolrijst met kabeljauw en linzenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g kabeljauwhaasje
  • 1 bloemkool
  • 100 g postelein
  • 2 sjalotten
  • 1 blik linzen (240 g, uitgelekt gewicht)
  • 2 biolimoenen
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 6 el arachide- of zonnebloemolie
  • 1/2 bussel koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 1/2 rode peper
  • 2 kl currypoeder
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
  • Kropsla | Serre | Verpakt
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Rasp de bloemkool met de grove kant van de rasp. Houd apart.
    2. Spoel de linzen grondig met koud water en laat ze goed uitlekken. Hak de sjalotten en het rode pepertje fijn. Plet de teentjes knoflook en rasp de gember. Fruit alles 5 min. op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met 2 el olie. Snijd de kabeljauw in blokjes en voeg ze toe. Bestrooi met currypoeder, kruid met peper en zout. Voeg de linzen en de kokosmelk toe. Fruit 2 à 3 min. op een matig vuurtje, tot de vis gaar is.
    3. Fruit intussen ook de bloemkoolrijst gedurende 3 min. op een hoog vuur, in een grote sauteerpan met 4 el olie. Kruid met peper en zout.
    4. Schep de inhoud van de braadpan bij de bloemkool in de sauteerpan. Hak de koriander en de postelein grof. Voeg ze toe, samen met geraspte limoenzeste en limoensap naar eigen smaak. Fruit nog 2 min. en breng verder op smaak.
    5. Werk af met limoenpartjes en dien warm of koud op (superlekker voor in de lunchbox).

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • Bloemkoolrijst met kabeljauw en linzenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
  • Kropsla | Serre | Verpakt
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55