Recept zoekresultatenBloemkoolpuree met grijze garnalen en een zachtgekookt ei
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:55
    B
  • Bloemkoolpuree met grijze garnalen en een zachtgekookt ei

Bloemkoolpuree met grijze garnalen en een zachtgekookt ei

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Bloemkoolpuree met grijze garnalen en een zachtgekookt eiB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 400 g bloemkool
  • 600 g bintje-aardappelen
  • 1 dl melk
  • 80 g boter
  • 2 kl hazelnootolie
  • gemalen nootmuskaat
  • peper en zout
  • 4 eieren

Begin met koken

Bereidingstijd: bereiding 15 min. + kooktijd 30 min.

  1. Snijd de geschilde aardappelen en bloemkool in stukken. Doe ze in een kookpot, bedek ze met water en breng aan de kook. Laat 30 min. sudderen.
  2. Dompel de eieren in een steelpan met kokend water en reken, naargelang hun grootte, 5 à 6 min. kooktijd zodra het water opnieuw kookt. Giet de eieren af en laat ze in koud water schrikken.
  3. Giet de groenten af en doe ze terug in de pot, maar niet meer op het vuur. Voeg boter toe, samen met hazelnotenolie, melk, peper, zout en gemalen nootmuskaat.
  4. Plet alles met een pureestamper en mix kort met een staafmixer tot een mooi gebonden puree. Verdeel de warme puree over de borden, voeg gepelde grijze garnalen toe. Werk elk bord af met een gepeld en gehalveerd zachtgekookt ei. Dien meteen op, eventueel met wat peper en een takje groen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 524; energie (kCal): 125; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 8; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 415,25
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -00:55
    B
  • Bloemkoolpuree met grijze garnalen en een zachtgekookt ei