Recept zoekresultatenBloemkoolmousse met eendenborstfilet
Delhaize logo
  • Bloemkoolmousse met eendenborstfiletD

Bloemkoolmousse met eendenborstfilet

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Voorgerecht
Bloemkoolmousse met eendenborstfiletD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 60 g gedroogde eendeborstfilet
  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 4 grote sneden brood
  • 2 room
  • 3 feuilles gelatineblaadjes
  • 1/4 bosje bieslook
  • 1 kl Madrascurry
  • 1 snuifje piment d'Espelette
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd : 10 min. + 10 min. kooktijd (+ 2 u koeltijd)

  1. Laat de gelatineblaadjes in koud water weken.
  2. Kook de bloemkoolroosjes gedurende 10 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en mix ze met de uitgelekte gelatineblaadjes, de gehakte bieslook, madrascurry, Espelettepeper, zout en peper tot een fijne puree. Laat lauw worden.
  3. Klop de room stijf en meng hem voorzichtig onder de puree. Laat minstens 2 u in de koelkast opstijven.
  4. Serveer de mousse met sneetjes gedroogde eendenborstfilet en grote geroosterde sneetjes brood.

Tip: Je kunt het gerecht ook in aparte aperitief glaasjes verdelen en in de frigo bewaren alvorens ze op te dienen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1093; energie (kCal): 263; vetten (g): 20,1; verzadigde vetten (g): 10,8; koolhydraten (g): 13,4; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 343,22
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere
Diner
Voorgerecht
  • Bloemkoolmousse met eendenborstfiletD

Deze recepten kan je ook leuk vinden