Recept zoekresultatenBloemkoolkroketten met parmigiano en kurkuma
Delhaize logo
  • 00:00
    00:00
    A
  • Bloemkoolkroketten met parmigiano en kurkuma

Bloemkoolkroketten met parmigiano en kurkuma

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Bijgerechten
Bloemkoolkroketten met parmigiano en kurkumaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 bloemkool
  • 2 eieren
  • 50 g bloem
  • 30 g panko
  • 75 g parmigiano
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 20 g sesamzaadjes
  • groene kruiden: tijm, rozemarijn, peterselie, bieslook, basilicum, oregano …

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    40 gr
    41,25 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1 u + 1 u afkoeltijd

    1. Stoom de halve bloemkool gedurende 10 min tot hij gaar is.
    2. Mix de gestoomde bloemkool, leg in een handdoek en druk al het vocht eruit. Rasp 2/3 parmigiano en meng onder de bloemkool met de helft van de eieren en de kurkuma.
    3. Maak de kruidenchapelure: meng de panko met de fijngehakte groene kruiden naar keuze, 1/3 parmigiano en sesamzaadjes.
    4. Maak bolletjes van de bloemkool.
    5. Klop de rest van de eieren op. Rol de bolletjes door de bloem, dan door het ei, daarna door de kruidenchapelure. Laat de kroketjes min. 1 u rusten in de koelkast.
    6. Bak mooi bruin in de frituurpan.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 821; energie (kCal): 197; vetten (g): 11,4; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 13,1; suikers (g): 1,1; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 336,48
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Bijgerechten
    • 00:00
      00:00
      A
    • Bloemkoolkroketten met parmigiano en kurkuma

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    40 gr
    41,25 €/kg
    €1,65