Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenBloemkoolhummus en -couscous met radijzen-bloemkoolpickles
Delhaize logo
  • Bloemkoolhummus en -couscous met radijzen-bloemkoolpicklesA

Bloemkoolhummus en -couscous met radijzen-bloemkoolpickles

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Bloemkoolhummus en -couscous met radijzen-bloemkoolpicklesA

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 250 g kikkererwten
  • fleur de sel
  • peper van de molen
  • Za'atar
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 el olijfolie
  • 2 eetlepels mosterd
  • 3 eetlepels tahini
  • 1 l groentebouillon
  • 1 bloemkool
  • 1/2 bloemkool (voor de pickles)
  • 1 bussel radijzen (voor de pickles)
  • 150 g kristalsuiker (voor de pickles)
  • 3,5 dl water (voor de pickles)
  • 1 dl witte wijnazijn (voor de pickles)
  • 2 laurierblaadjes (voor de pickles)
  • 5 jeneverbessen (voor de pickles)
  • 2 kruidnagels (voor de pickles)
  • 2 steranijzen (voor de pickles)
  • 30 g zout (voor de pickles)

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min. + 45 min. kooktijd (+ 1 nacht week- en rusttijd)

  1. Begin met de pickles: maak de radijzen schoon, maar verwijder hun steeltjes niet volledig. Snijd de ½ bloemkool, met zijn kleine malse blaadjes, in 8 stukken en doe ze met de radijzen in een Weckpot of een gelijkaardige bokaal. Breng het water met alle andere ingrediënten aan de kook. Overgiet er de groenten mee (ze moeten volledig ondergedompeld zijn), sluit de pot en bewaar tot 3 weken op een koele plek, maar niet in de koelkast. Hoe langer je wacht, hoe lekkerder!
  2. Doe de kikkererwten in de groentebouillon, zet ze in de koelkast en laat ze 1 nacht weken.
  3. ‘Schil’ de buitenkant van de bloemkool volledig met een dunschiller tot een soort couscouskruimels. Meng ze met 2 el olijfolie, za’atar en fleur de sel, naar eigen smaak. Houd apart.
  4. Snijd de rest van de bloemkool in stukken en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje in een stoofpot met de zonnebloemolie en het gehakte teentje knoflook. Verwijder het schuim uit de kom met de kikkererwten en giet ze met hun bouillon in de stoofpot. Breng aan de kook, laat 45 min op een zacht vuurtje sudderen en laat afkoelen. Giet af, maar bewaar de bouillon. Mix met de tahini, de mosterd en een beetje bouillon (± 1 dl) tot een gladde houmous. Hoe soepeler de houmous, hoe gemakkelijker je er met brood van kunt smullen. Breng verder op smaak.
  5. Lepel wat ‘bloemkoolcouscous’ op de houmous. Werk af met een beetje olijfolie en za’atar. Serveer met de pickles en met brood.

Kooktip

  • Gooi het loof van de radijzen niet weg: je kunt het met een slaatje, een soep of een pesto mengen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 299; energie (kCal): 72; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 8,4; suikers (g): 4,6; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 343,73
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Marrokaans
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Bloemkoolhummus en -couscous met radijzen-bloemkoolpicklesA