Recept zoekresultatenBloemkoolbeignets
Delhaize logo
  • Bloemkoolbeignets

Bloemkoolbeignets

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Snack
Bloemkoolbeignets

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 1/2 bloemkool
  • 250 g bloem
  • 1 citroen
  • 1/4 bussel gehakte koriander
  • 33 cl Ginettewitbier
  • frituurolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en dompel ze in een kleine pot kokend gezouten water. Laat ± 6 min. sudderen tot de bloemkoolroosjes mals zijn. Laat ze uitlekken en dep ze met keukenpapier droog.
  2. Doe de bloem, de fijngeraspte zeste en het sap van de biocitroen, de gehakte koriander, peper en zout in een grote kom.
  3. Meng alles beetje bij beetje en al kloppend met ijskoud witbier tot een deeg. Haal de bloemkoolroosjes door het deeg en bak ze goudbruin in hete frituurolie (180°C). Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  4. Serveer de beignets als voorgerecht, met een citroen-yoghurtmayonaise en een slaatje, of als bijgerecht met partjes citroen.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Snack
Snack
  • Bloemkoolbeignets