Recept zoekresultatenBloemkool in kruidenkorst
Delhaize logo
  • Bloemkool in kruidenkorstA

Bloemkool in kruidenkorst

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Bloemkool in kruidenkorstA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bloemkool
  • 2 l groentebouillon
  • 1 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 2 el Belgische mosterd
  • 100 g kervel, gesnipperd
  • 100 g bladpeterselie, gesnipperd
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • 5 el volle yoghurt
  • 2 el tahin
  • het sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • peper
  • fleur de sel
  • 1 tl pikante saus (sriracha, Spaanse pimentsaus of sambal oelek)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,49 €/st
    €1,49
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
  • Mosterd | Oude wijze
    350 gr
    4,71 €/kg
    €1,65
  • Gepelde Sesam
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 40 min. kooktijd

    1. Haal de bladeren van de bloemkool, maar laat ze heel. Breng de bouillon aan de kook. Gaar de bloemkool in 10 minuten beetgaar in de bouillon. Leg de bloemkool op een bakplaat.
    2. Meng de mosterd met de kervel en de peterselie. Smeer de bloemkool helemaal in met het mengsel.
    3. Verwarm de oven voor op 160 °C.
    4. Laat het brood 20 minuten drogen in de voorverwarmde oven. Maal het fijn in de blender. Strooi het broodkruim over de bloemkool en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de bloemkool goudbruin is.
    5. Meng de yoghurt met de tahin en het citroensap. Doe het mengsel in een schaal. Rooster het sesamzaad zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.
    6. Leg de bloemkool op de yoghurt met tahin en bestrooi met het gerookte-paprikapoeder, het sesamzaad, de blaadjes tijm, peper uit de molen en fleur de sel. Werk af met wat pikante saus.

    Tip: Geef de bouillon waarin je de bloemkool kookte als soepje bij het gerecht.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • Bloemkool in kruidenkorstA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,49 €/st
    €1,49
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
  • Mosterd | Oude wijze
    350 gr
    4,71 €/kg
    €1,65
  • Gepelde Sesam
    Dit product is niet meer beschikbaar