Recept zoekresultatenBladerdeegroosjes met appelen
Delhaize logo
  • C
  • Bladerdeegroosjes met appelen

Bladerdeegroosjes met appelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Dessert
Bladerdeegroosjes met appelenC

Ingrediënten voor 7 Porties

7 Porties
  • 1 ei
  • 2 rode appelen
  • 120 g appelmoes zonder suiker
  • 1 plak bladerdeeg
  • 3 el bruine suiker
  • 2 el agavesiroop of honing
  • kaneelpoeder of bloemsuiker voor de afwerking (optioneel)

Ingrediënten voor 7 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Moes | Appel | 0%

Hak

Moes | Appel | 0%

190 gr

€1,75

Bladerdeeg

Delhaize

Bladerdeeg

450 gr

€1,39

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Agave  | Siroop | Bio

Delhaize

Agave | Siroop | Bio

345 gr

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,85

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Kaneel | Gemalen

38 gr

€3,79

Totaal:
€17,45

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 25 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het ei en de cassonade. Snijd de ongeschilde appelen in 2, verwijder het klokhuis (met een parisiennelepel) en snijd ze in ultrafijne plakjes.
  2. Rol het koude bladerdeeg uit en snijd het in repen van 4 cm breedte. Voeg de kleinste stukken samen, je hebt 8 repen nodig. Smeer de deegrepen eerst in met appelmoes, dan met het ei-cassonademengsel en verdeel de appelplakjes over de hele lengte van elke reep. Laat de plakjes elkaar overlappen en laat het bolle deel wat uitsteken. Plooi het andere deel van het deeg dicht op de appelen en rol op. Leg de rolletjes in een muffinbakvorm. Smeer ze nog een beetje in met het gesuikerde ei en schuif ze 35 min in de oven.
  3. Ontvorm de roosjes en schik ze op een rooster. Bestrijk ze net voor het opdienen met agavesiroop of honing. Bestuif eventueel met kaneelpoeder of bloemsuiker voor een mooie final touch. Serveer warm, met crème anglaise of vanille-ijs, of op kamertemperatuur.

Tip: Vervang naar eigen smaak de appelmoes en het ei-suikermengsel door rodebessengelei, honing of confituur. Het oprollen van de roosjes gaat vlotter als je de appelplakjes voorkookt: verwarm ze 4 min in de microgolfoven (900 of 1.000 W), in een slakom met water en citroensap.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Energie: 223 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Carnaval
Dessert
  • C
  • Bladerdeegroosjes met appelen

Ingrediënten voor 7 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Moes | Appel | 0%

Hak

Moes | Appel | 0%

190 gr

€1,75

Bladerdeeg

Delhaize

Bladerdeeg

450 gr

€1,39

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Agave  | Siroop | Bio

Delhaize

Agave | Siroop | Bio

345 gr

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,85

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Kaneel | Gemalen

38 gr

€3,79

Totaal:
€17,45