Recept zoekresultatenBladerdeegpakketje met kippenhaasjes, bospaddenstoelen en Luikse siroop
Delhaize logo
  • Bladerdeegpakketje met kippenhaasjes, bospaddenstoelen en Luikse siroop
Bladerdeegpakketje met kippenhaasjes, bospaddenstoelen en Luikse siroop

Bladerdeegpakketje met kippenhaasjes, bospaddenstoelen en Luikse siroop

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 6 vierkante bladerdeegplakjes
  • 1 ei
  • 12 kippenhaasjes
  • 1 pak diepgevroren gemengde bospaddenstoelen
  • 100 g Luikse siroop
  • 20 cl droge witte wijn
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 el peterselie, gehakt
  • peper
  • zout
  • 6 vierkante bladerdeegplakjes
  • 1 ei
  • 12 kippenhaasjes
  • 1 pak diepgevroren gemengde bospaddenstoelen
  • 100 g Luikse siroop
  • 20 cl droge witte wijn
  • 2 afgestreken el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 el peterselie, gehakt
  • peper
  • zout

Begin met koken

1
Verwarm de boter en de helft van de olie in een grote braadpan. Bak de kippenhaasjes snel aan beide kanten bruin op middelhoog vuur. Leg ze op een bord (ze moeten nog niet helemaal doorbakken zijn) en kruid met peper en zout.
2
Doe de nog bevroren paddenstoelen in dezelfde pan en laat ze enkele minuten stoven tot ze hun vocht vrijgeven. Laat ze uitlekken, snij de grootste in stukken en doe ze terug in de pan. Voeg de rest van de olie toe en stoof ze 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de peterselie toe, peper en zout en laat afkoelen.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg een langwerpig hoopje paddenstoelen diagonaal op elk deegvierkantje. Leg er 2 kippenhaasjes op en vouw het deeg zodanig dat de vulling volledig ingepakt is. Draai de pakketjes om, smeer ze in met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes. Leg ze (met het bakpapier) op het ovenrooster en laat ze in 20 min. bruin bakken in de oven.
4
Giet ondertussen de witte wijn, de Luikse siroop en het bindmiddel in een steelpan. Breng aan de kook en laat 20 min. zacht koken. Breng op smaak.
5
Serveer warm met preistoemp bvb.
1
Verwarm de boter en de helft van de olie in een grote braadpan. Bak de kippenhaasjes snel aan beide kanten bruin op middelhoog vuur. Leg ze op een bord (ze moeten nog niet helemaal doorbakken zijn) en kruid met peper en zout.
2
Doe de nog bevroren paddenstoelen in dezelfde pan en laat ze enkele minuten stoven tot ze hun vocht vrijgeven. Laat ze uitlekken, snij de grootste in stukken en doe ze terug in de pan. Voeg de rest van de olie toe en stoof ze 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de peterselie toe, peper en zout en laat afkoelen.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg een langwerpig hoopje paddenstoelen diagonaal op elk deegvierkantje. Leg er 2 kippenhaasjes op en vouw het deeg zodanig dat de vulling volledig ingepakt is. Draai de pakketjes om, smeer ze in met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes. Leg ze (met het bakpapier) op het ovenrooster en laat ze in 20 min. bruin bakken in de oven.
4
Giet ondertussen de witte wijn, de Luikse siroop en het bindmiddel in een steelpan. Breng aan de kook en laat 20 min. zacht koken. Breng op smaak.
5
Serveer warm met preistoemp bvb.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Diner
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bladerdeeg | Vers

Delhaize

Bladerdeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Haasjes | Kip

Delhaize

Haasjes | Kip

+/- 455 gr

+/-€5,68

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

250 gr

€1,49

Luikse siroop | Abrikozen

Meurens

Luikse siroop | Abrikozen

300 gr

€2,95

Prosecco | Schuimwijn Wit

Italy

Prosecco | Schuimwijn Wit

75 cl

€8,99

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,29

Sesamzaad | Geroosterde

Saitaku

Sesamzaad | Geroosterde

95 gr

€3,85

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€8,99

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€29,62