Recept zoekresultatenBladerdeegpakketje met geitenkaas
Delhaize logo
  • Bladerdeegpakketje met geitenkaasD

Bladerdeegpakketje met geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Lunch
Bladerdeegpakketje met geitenkaasD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 200 g geitenkaas 't Leenhof
  • 6 vellen diepvriesbladerdeeg (van 12 cm op 12 cm)
  • 1 ei
  • 6 gedroogde abrikozen
  • takjes verse tijm
  • zwarte peper van de molen
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 30 min baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Neem een bakplaat, bedek met een vel bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop. Vorm balletjes van de geitenkaas, van ongeveer 4 cm doorsnede. Snijd de abrikozen in grove reepjes en schik op de kaasballetjes. Kruid met peper en zout, en bestrooi met wat tijm.
  3. Bestrijk de deegrandjes met een beetje water en vouw de hoeken naar het midden toe, maar niet helemaal dicht.
  4. Klop het ei los, voeg een heel klein beetje water toe en bestrijk de pakketjes ermee. Bak gaar in de oven gedurende 25 à 30 minuten.
  5. Serveer de geitenkaaspakketjes warm bij het aperitief of als voorgerecht met een fris slaatje erbij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1364; energie (kCal): 328; vetten (g): 22,7; verzadigde vetten (g): 12,5; koolhydraten (g): 22; suikers (g): 4,2; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 367,69
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Bladerdeegpakketje met geitenkaasD