Recept zoekresultatenBladerdeeggebakjes met champignons en geitenkaas
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
    D
  • Bladerdeeggebakjes met champignons en geitenkaas

Bladerdeeggebakjes met champignons en geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Bladerdeeggebakjes met champignons en geitenkaasD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 schaaltje halfgedroogde tomaten (220 g)
  • 150 g champignons ‘Gastronomische mix’
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes oregano
  • 240 g verse geitenkaas "Le Petit Rondin"
  • 8 vierkant plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | Half zongedroogd
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2017092704177880000
  • Champignons | Bosmengeling
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015021200304530000
  • Kruiden | Oregano
    30 gr
    165,00 €/kg
    €4,95
    S2021012800502250000
  • Geitenkaas
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    120 gr
    19,92 €/kg
    €2,39
    F1981081800177400000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. kooktijd (+ 1 u. koeltijd)

    1. Giet de olie van de tomaten in een braadpan. Snipper de champignons, de knoflook, de oregano en de uitgelekte tomaten fijn. Fruit alles goudbruin in de braadpan. Voeg de helft van de geitenkaas toe, meng en laat smelten. Haal de pan van het vuur en voeg de rest van de verkruimelde geitenkaas toe. Breng verder op smaak. Laat 1 u in de koelkast rusten.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C en haal er het rooster uit. Leg een flinke lepel vulling op 1 helft van een plakje bladerdeeg. Bevochtig de randen, plooi het deeg diagonaal in 2 en druk de randen vast met de tanden van een vork. Maak alle bladerdeeggebakjes op dezelfde manier.
    3. Bedek het rooster van de oven met bakpapier. Schik er de gebakjes op en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak ze 15 min. goudbruin in de oven.
    4. Dien warm op, met een slaatje. Of neem een gebakje mee in je lunchbox om er koud van te smullen: heerlijk!

    Tip: Haal de plakjes bladerdeeg op het allerlaatst uit de koelkast, zo kun je ze gemakkelijker manipuleren.


    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1198; energie (kCal): 287; vetten (g): 16,2; verzadigde vetten (g): 8,8; koolhydraten (g): 25,5; suikers (g): 8,3; vezels (g): 4; eiwitten (g): 9,3; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 413,57
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    • 00:00
      -01:00
      D
    • Bladerdeeggebakjes met champignons en geitenkaas

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | Half zongedroogd
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2017092704177880000
  • Champignons | Bosmengeling
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015021200304530000
  • Kruiden | Oregano
    30 gr
    165,00 €/kg
    €4,95
    S2021012800502250000
  • Geitenkaas
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    120 gr
    19,92 €/kg
    €2,39
    F1981081800177400000