Bladerdeeggebakjes met champignons en geitenkaas
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 8 Porties
- 1 schaaltje halfgedroogde tomaten (220 g)
- 150 g champignons ‘Gastronomische mix’
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes oregano
- 240 g verse geitenkaas "Le Petit Rondin"
- 8 vierkant plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2017092704177880000
F2015021200304530000
S2021012800502250000
F1981081800177400000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. kooktijd (+ 1 u. koeltijd)
- Giet de olie van de tomaten in een braadpan. Snipper de champignons, de knoflook, de oregano en de uitgelekte tomaten fijn. Fruit alles goudbruin in de braadpan. Voeg de helft van de geitenkaas toe, meng en laat smelten. Haal de pan van het vuur en voeg de rest van de verkruimelde geitenkaas toe. Breng verder op smaak. Laat 1 u in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 180°C en haal er het rooster uit. Leg een flinke lepel vulling op 1 helft van een plakje bladerdeeg. Bevochtig de randen, plooi het deeg diagonaal in 2 en druk de randen vast met de tanden van een vork. Maak alle bladerdeeggebakjes op dezelfde manier.
- Bedek het rooster van de oven met bakpapier. Schik er de gebakjes op en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak ze 15 min. goudbruin in de oven.
- Dien warm op, met een slaatje. Of neem een gebakje mee in je lunchbox om er koud van te smullen: heerlijk!
Tip: Haal de plakjes bladerdeeg op het allerlaatst uit de koelkast, zo kun je ze gemakkelijker manipuleren.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1198; energie (kCal): 287; vetten (g): 16,2; verzadigde vetten (g): 8,8; koolhydraten (g): 25,5; suikers (g): 8,3; vezels (g): 4; eiwitten (g): 9,3; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 413,57
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2017092704177880000
F2015021200304530000
S2021012800502250000
F1981081800177400000
Laad nog 3 producten