Recept zoekresultatenBladerdeegflappen met spinazie
Delhaize logo
  • Bladerdeegflappen met spinazieC

Bladerdeegflappen met spinazie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Terug naar school
Andere
Bladerdeegflappen met spinazieC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g diepgevroren gehakte spinazie in miniporties
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 4 vierkante bladerdeegplakjes (« Croustipâte »)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fijngehakte natuur spinazie
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    115,71 €/kg
    €4,05
    Afhaling vanaf 14/01
  • Pijnboompitten Bio
    120 gr
    49,08 €/kg
    €5,89
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de grill uit.
    2. Doe de spinazie en de pijnboompitten met de olie in een grote braadpan.
    3. Fruit ze op een zacht vuur zodat de spinazie ontdooit.
    4. Voeg de rozijnen toe en bak verder op een middelhoog vuur tot al het water verdampt is.
    5. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    6. Laat de bladerdeegplakjes op het bakpapier van de verpakking liggen en bedek ze diagonaal voor de helft met spinazie, laat de randen vrij.
    7. Bevochtig de randen met water, vouw de vierkanten in 2, zodat je driehoeken bekomt.
    8. Druk op de randen met de tanden van een vork zodat ze goed dicht zijn.
    9. Strijk de flappen in met het losgeklopte ei.
    10. Leg ze met het bakpapier op de ovengrill en bak goudbruin in 20 min. in de oven.
    11. Laat afkoelen en wikkel in aluminiumfolie of boterhampapier.

    Kooktip

    Deze lekkere flappen kan je ook warm als voorgerecht serveren met een tomatenslaatje.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1050; energie (kCal): 252; vetten (g): 17,1; verzadigde vetten (g): 5,9; koolhydraten (g): 18,4; suikers (g): 3,7; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 389,34
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Terug naar school
    Lunch
    Alle seizoenen
    Andere
    • Bladerdeegflappen met spinazieC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fijngehakte natuur spinazie
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    115,71 €/kg
    €4,05
    Afhaling vanaf 14/01
  • Pijnboompitten Bio
    120 gr
    49,08 €/kg
    €5,89