Recept zoekresultatenBizonsteaks, zoetzure saus met mosterd op grootmoeders wijze
Delhaize logo
  • Bizonsteaks, zoetzure saus met mosterd op grootmoeders wijze
Bizonsteaks, zoetzure saus met mosterd op grootmoeders wijze

Bizonsteaks, zoetzure saus met mosterd op grootmoeders wijze

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 bizonsteaks
  • 12 cl appelsap
  • 3 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 100 g kweeperengelei
  • 1 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • 5 cl verse room
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 4 bizonsteaks
  • 12 cl appelsap
  • 3 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 100 g kweeperengelei
  • 1 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • 5 cl verse room
  • 1 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

1
Neem de steaks 30 min op voorhand uit de koelkast.
2
Doe het appelsap, de mosterd en de gelei in een steelpannetje, breng langzaam aan de kook en laat 10 min sudderen op zacht vuur.
3
Voeg dan de room en het bindmiddel toe, laat indikken.
4
Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op vrij hoog vuur.
5
Smeer de bizonsteaks in met olie en leg ze in de warme pan.
6
Laat ze aan elke kant 1 min korsten, verlaag het vuur en laat verder bakken, afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees.
7
Kruid op het einde met peper en zout.
8
Leg de steaks op een warme schotel, giet de saus in de braadpan en roer de bakresten los.
9
Serveer heel warm met gebakken groentestaafjes.
1
Neem de steaks 30 min op voorhand uit de koelkast.
2
Doe het appelsap, de mosterd en de gelei in een steelpannetje, breng langzaam aan de kook en laat 10 min sudderen op zacht vuur.
3
Voeg dan de room en het bindmiddel toe, laat indikken.
4
Verwarm een antikleefpan zonder vetstof op vrij hoog vuur.
5
Smeer de bizonsteaks in met olie en leg ze in de warme pan.
6
Laat ze aan elke kant 1 min korsten, verlaag het vuur en laat verder bakken, afhankelijk van eigen smaak en de dikte van het vlees.
7
Kruid op het einde met peper en zout.
8
Leg de steaks op een warme schotel, giet de saus in de braadpan en roer de bakresten los.
9
Serveer heel warm met gebakken groentestaafjes.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sap | Appel

innocent

Sap | Appel

90 cl

€2,99

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Gelei | Kweepeer

Materne

Gelei | Kweepeer

450 gr

€3,59

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,29

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€13,95