Recept zoekresultatenBiohamburger met abdijkaas en spek
Delhaize logo
  • Biohamburger met abdijkaas en spekA

Biohamburger met abdijkaas en spek

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Biohamburger met abdijkaas en spekA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 hamburgers bio
  • 8 sneetjes ontbijtspek bio
  • 5 venkels bio
  • 20 g rucola bio
  • 5 citroenen bio (het sap)
  • 1 peer bio
  • 1 appel bio
  • 8 dikke sneden brood bio
  • 4 sneetjes abdijkaas bio
  • 1 koffielepel olijfolie bio
  • 2 koffielepels yoghurt bio
  • 10 g basilicumblaadjes bio
  • 2 koffielepels mayonaise bio
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Burger | Rund | Bio
    +/- 250 gr
    +/-15,49€/kg
    +/-€3,87
  • Ontbijtspek | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Venkel | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Notensla | Bio
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
    Afhaling vanaf 20/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 10 min. baktijd

    1. Maak de yoghurtmayonaise: meng de yoghurt met de mayonaise en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
    2. Snijd de appel, de peer en de venkel met de mandoline in heel fijne plakjes en besprenkel met het citroensap. Je hoeft de appel en de peer niet te schillen.
    3. Bak de sneetjes spek krokant.
    4. Bak in een andere pan de hamburgers in de olijfolie. Leg er op het laatst de plakjes abdijkaas op, zodat ze een beetje smelten.
    5. Rooster de sneden brood en bestrijk de sneden met de yoghurtmayonaise.
    6. Beleg achtereenvolgens met de appel, peer, hamburger, venkel en spekreepjes.
    7. Werk af met de rucola en de basilicum en eindig met een snee brood.
    8. Zet eventueel vast met een stokje.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 684; energie (kCal): 164; vetten (g): 7,3; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 9,6; suikers (g): 4,6; vezels (g): ; eiwitten (g): 10,8; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 1099,46
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Biohamburger met abdijkaas en spekA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Burger | Rund | Bio
    +/- 250 gr
    +/-15,49€/kg
    +/-€3,87
  • Ontbijtspek | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Venkel | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Notensla | Bio
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
    Afhaling vanaf 20/01